Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Joogaohjaaja Anu Jii


Joogaohjaaja Anu Jii

Tutustuin astangajoogaan vuonna 2009 kansalaisopiston tunnilla, ja koin suurta rauhaa levottomassa kehossani harjoituksen myötä jo ensimmäisinä harjoituskertoina. Minuun vetosi myös astangan kokonaisvaltaisuus ja dynaamisuus. Maailmankansalaisena joogamattoni kulki mukanani jopa ympäri maailman, ja vuosina 2014-2015 löysin itseni Intian Mysoresta KPJ:n astangainstituutissa opettajani Sharath Joisin opissa, jossa opiskelin kuukausia. Sharath Joisin isoisä oli edesmennyt astangajoogan isä, Sri Krishna Pattabhi Jois.

Astangajoogasta on tullut minulle tärkeä työkalu itsetutkiskeluun, jossa jokainen hengitys antaa minulle mahdollisuuden aloittaa alusta ja päästää irti menneestä sekä pelosta tulevaa kohtaan. Pysähtyä. Jo nuoruudessa vallitseva rauhattomuus on alkanut muuntua sisäiseksi rauhaksi ja päiviini kuuluu vahvasti into kohdata läsnäoleva hetki ja sen tuoma vapaus, oli se meditaation, hengityksen, tanssin tai tiskaamisen säestämä.

Vuonna 2011 kävin Reiki-kurssin ja 2012 kävin Eneia- energiahoitajakoulutuksen ja nämä vastasivat silloin kiinnostukseeni katsoa elämää pintaa syvemmältä sekä oppia tekemään ja elämään sisältä käsin. Olen myös ollut useammalla viikon hiljaisella buddahalaisella meditaatioretriitillä Thaimaassa ja Suomessa. Intian Goalla vuonna 2015 käymäni Rebalancing- kehoterapian kurssi on syventänyt ymmärrystä kehon, tunteiden ja mielen yhteydestä.

Elämä on mahtava tilaisuus, missä mahdollisuudet ovat rajattomat. Meidän pitää vaan löytää se potentiaali ja voima sisältämme, joka auttaa meitä löytämään vapauden.

Astangapolullani vahvasti vaikuttaneita opettajia ovat Sharath Joisin lisäksi myös Petri Räisänen, Heidi Ruokoniemi, Hanne Sydänmaa sekä Pauliina Merisalo. Tärkeisiin opettajiini kuuluu myös: Kulavadhuta Satpurananda (Meditaatio), B. Naga Kumar (Meditaatio), Anthony Markwell (Meditaatio), Rasalji Antar (Rebalancing-kehoterapia) sekä Gillian Alexander (Sacred De-armouring), sekä tietysti omat vanhemmat. Opettajan parhaimpia ominaisuuksia mielestäni on pysyä ikuisena oppilaana, koska kaikki on muuttuvaa.

Tulen aina kantamaan kiitollisuutta sydämessäni opettajiani kohtaan.

Siirry tästä Anu Jiin kotisivuille>

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut