Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Kirtan


Kirtanissa lauletaan mantroja kirtania johtavien muusikoiden kanssa vastaamalla heidän laulamaansa mantraan toistamalla sama mantra. Vuorolaulu jatkuu yhä uudelleen ja uudelleen, joten mantraan on helppo päästä mukaan. Kirtan voi helpottaa arkielämää laukaisemalla lukittuneita tunteita ja nostamalla pintaan iloa ja keveyttä. Kirtan kuljettaa meitä sisäiseen hiljaisuuteen ja tyyneyteen kohottamalla energiaa, hiljentämällä mielen liikkeitä ja avaamalla tietä oman olemuksen ytimeen. Kirtan purkaa kielteisiä tunteita – kateutta, vihaa, himoa, itsekkyyttä ja ylpeyttä nostaen esiin kiitollisuutta ja antaumusta.

Jokainen meistä tulee kirtaniin omana itsenään ja voi osallistua omalla tavallaan. Voit laulaa mukana tai kuunnella, vaipua meditatiiviseen rauhaan tai hyppiä ja tanssia, jos rytmit siihen innostavat! Kirtanissa et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta, meditaatiosta, mantralaulusta tai minkäänlaisesta laulamisesta. Ei ole niinkään tärkeää, miltä mantra kuulostaa, mutta tärkeää on se, miltä äänivärähtely tuntuu kehossa, ja miten se keventää sydäntäsi. Mantroja ei tarvitse osata etukäteen, kaikki neuvotaan paikan päällä. Tuo vain ihana itsesi juuri sellaisena kuin olet.

Brahm Gianin ohjelmistossa on sanskritin- ja gurmukhinkielisiä sekä buddhalaisia mantroja. Mantrat jaetaan myös paperilla. Mantrat ovat yksinomaan myönteisiä, ja niitä käytetään ainoastaan hoitamiseen ja suojelukseen, sekä parhaimpien ominaisuuksiemme kasvattamiseen.

Brahm Giani -mantrabändi on soitellut eri kokoonpanoissa vuodesta 2013 lähtien. Porissa tavataan ainakin Teija Enoranta (Shabad Deep Kaur), Solea Santala (Sukhmani Kaur),Tuomas Ailasmaa ja Martti Vayu Mäkinen.

Lisää kirtanista voit lukea myös täältä: http://teijaenoranta.fi/kirtan/

www.varuna.fi
www.teijaenoranta.fi
www.kundaliinijooga.fi

Brahm Giani Facebookissa: https://www.facebook.com/kirtangiani/
Teija Facebookissa: https://www.facebook.com/shabaddeep.kaur ja https://www.facebook.com/ShabadDeepYoga/

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut