Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Martti Vayu Mäkinen, joogaopettaja


Martti Vayu Mäkinen, joogaopettaja

Joogaa jo 70-luvulla:

Vanhempani kävivät 70-luvulla joogakurssilla Viittakivessä ja seurasin sivusta heidän joogaamistaan kotioloissa. Se ei vielä silloin sytyttänyt mitään suuria tunteita.

Suorittamisen aika:

Sen sijaan ilmailu veti puoleensa, kävin Kauhavalla LentoRUK:n kurssin ja pääsin kokeilemaan lentämistä. Lentoupseerin ura ei kuitenkaan ollut minun juttuni, sen sijaan hain ja pääsin lennonjohtajakurssille. Ympyrä sulkeutui kun valmistuttuani pääsin töihin Kauhavalle. Stressaava työ ja selkävaivat ohjasivat sitten aikanaan Tampereella oikeaan suuntaan.

Herääminen joogan ihmeisiin:

Tutustuin joogaan Astangajoogan kautta, aloitin viikonloppukurssilla 2004. Selkävaivaiselle se ei ollut oikea joogalaji, sen huomasin selkävaivojen palatessa, ego jyräsi suorittavan harjoituksen kautta kehon kuuntelun. Se hyvä olo, joka saatteli joogatunnilta lähtijän, sitä aloin etsimään muista joogalajeista.

Kun oppilas on valmis, opettaja tulee. Kiitoksia Paula Prasanna Kiuru.

Integral Yoga® Hathaan tutustuin 2005. Heti alusta pitäen minulla oli tunne, että tämä hyvä olo, jota jooga tuo, sitä pitää saada jakaa eteenpäin, tämä on minun joogajuttuni. Sitä olen yrittänyt toteuttaa nykyisessä elämässäni. Nykyinen elämäni alkoi 2008, kun jäin työkyvyttömyyseläkkeelle veritulpan jälkeen.

Svadharma: Sinut on luotu ainutlaatuiseksi, sinulla on omat kykysi, joita muilla ei ole. Tämä on sinun Svadharmasi, sinun yksilöllinen tehtäväsi. (oma käännös kirjasta Living Gita, 3:33. A commentary for modern readers by Sri Swami Satchidananda)

Kutsumuksen seuraaminen alkaa:

Olen toiminut joogaohjaajana vuodesta 2009. Viralliset joogaopettajakoulutukset suoritin Tampereella vuonna 2011: Integral Yoga® Hatha basic level Teacher Training. Koulutuksen päätteeksi otin myös mantrainitiaation, mantravihkimyksen. Sain oman mantran meditaatiossa käytettäväksi ja jooganimen Vayu. Jatkokoulutuksena Portugalissa Quinta da Calmassa 2012 Integral Yoga® Intermediate level Teacher Training.

Olen syventänyt oppeja vuosien varrella, ohjaan nykyisin myös senioreille tuolijoogaa, lasten satujoogaa, Om Flow® -lämpöjoogaa, äitiysjoogaa, äijäjoogaa ja kuntoutujaryhmiä. Jooga sopii kaikille. Iän kertyessä harjoitukset muuttuvat lempeämmiksi ja ohjaustyyli rauhallisemmaksi. Oppiminen on elämän pituinen prosessi, sitä jatkan edelleen.

Tampereella on vuoden 2014 lopusta lähtien ollut myös Intergal Yoga Center of Tampere, olen sen yhteyshenkilö Ashramin suuntaan. Keskus hoitaa virallisesti Integraljoogan tapahtumia, koulutuksia ja luennoitsijoiden vierailuja, Satsangeja ja muuta toimintaa, jota toteutettiin Om Yoga -koululla epävirallisesti jo tätä ennen.

Tampereella on syyskuussa alkamassa uusi Integral Yoga® Hatha basic level Teacher Training. Ota yhteytta, jos kiinnostaa: martti@joogamies.fi

On myös hyvä muistaa, että Integraljoogaa on ainakin kaksi muuta linjaa, haluamme, että kaikki tunneillamme kävijät tietävät, mitä tarjoamme, siksi:

Integral Yoga® is a registered Service Mark of Satchidananda Ashram—Yogaville.

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut